Het leed dat tanden heet

Geen categorie

unspecified2

Tanden, zonder kun je niet. Maar soms wou ik dat we ze niet nodig hadden.
Zelf heb ik een niet al te best gebit. Gaatjes, kiezen die getrokken zijn, tandarts angst en ieder kwartaal naar de mondmiep. Nu klinkt mondmiep onaardig, want echt ik heb een top mondmiep. Ze is super vriendelijk, snapt me, erkent mijn angst en is eerlijk. Maar Mondhygiëniste is zo’n woord, dat we hier eigenlijk altijd mondmiep zeggen.
Voorheen ging ik altijd naar de tandarts in mijn geboortedorp. Maar nadat die teveel gaatjes in 1 afspraak vulde, dat niet helemaal top deden en het me uiteindelijk zonder enige waarschuwing een wortelkanaalbehandeling kostte was ik er klaar mee. Neem daarbij de niet zo aardige assistente en je snapt dat ik er klaar mee was.
Inmiddels heb ik via wat omzwervingen een andere tandarts gevonden. Na de angsttandarts (aanrader voor een ieder die de tandarts liever vermijd) nu een fijne tandarts in mijn eigen dorp gevonden. Ik durf weer alleen, en ben de laatste 2 jaar er redelijk goed vanaf gekomen. Dat mijn gebit nooit op en top zal zijn moeten we helaas accepteren.

Inmiddels krijgt ook ons Polletje tanden. Ze is nu ruim 15 maanden en heeft nu 6 tanden. De eerste 2 kiezen komen ook langzaam door. Fijn dat ze tanden krijgt, het eten gaat makkelijker, ze waagt zich inmiddels ook aan appelpartjes, en stukjes komkommer naast alles wat ze al at. Maar de manier waarop ze komen vinden we hier in huis wat minder. Ze heeft er aardig last van, zere mond, verhoging, hangerig. Alles gaat er dan ook in, ze verslind bijtringen (vers uit de vriezer, uit de koelkast is niet goed genoeg voor madame) stukken bevroren brood, en haar vingers zijn ook favoriet. Al heel de week is ze in de nachten onrustig. Tel daarbij een griepje op en je bent compleet. We smeren ons suf met detinox en chamodent, soms een paracetamol

unspecified
Al je tanden hebben is fijn, als er maar niks mee is, voordat ze er zijn ben je ook eventjes verder.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s