Geitenboerderij

Uitstapje

Rond deze periode van het jaar vinden wij het erg leuk om op de geitenboerderij bij ons in de buurt te gaan kijken.
Nu wonen wij op een eiland ‘netnietinzeeland’ waar niet zo heel veel te beleven is. We moeten over het algemeen toch echt het eiland af. Maar zo langzamerhand ontdekken we ook uitstapjes op het eiland die de moeite waard zijn. Dit is er eentje van.

Rond Februari/Maart worden er nieuwe lameren geboren (nooit geweten dat een geitenjong ook een lam is, weer wat geleerd) Dat is dus nu!
Op de geitenboerderij hier in de buurt loop je langs de kaasmakerij, waar ze altijd wel bezig zijn richting de stallen. In de stal loop je door het middenpad langs alle geiten. Ze staan dus letterlijk rondom je, maar wel achter hekken. Knuffelen en oppakken kan op vaste tijden, over het algemeen is dit in de middag.
Naast het bezoekerspad zijn nog 2 afgesloten paden, hier staan ook geiten aan.

Polletje vind het erg intressant en leuk bij de geiten. Zo nu en dan trekt ze een stukje stro door het hek om deze aan een geit te voeren, die dan vervolgens weer een hap uit haar mouw proberen te nemen. Ook de zwangere geiten staan gewoon tussen de andere geiten. Als je geluk hebt dan zie je dus nog een lam geboren worden. Wij hadden dit geluk niet. De geit die aan het bevallen was toen we er waren bleek hier niet zo goed in te zijn, en werd door de dierenarts weggehaald uit het zicht waar ze geholpen moest worden.

haan

Ook is er een landwinkel waar ze kaas, bio producten en andere boerderijgerelateerde spullen verkopen. Je kunt geitenijs proeven (lekker!!) en andere lekkere dingen eten.
Polletje is fan van het kinderboerderijtje waar nog eens 2 pony’s een stel hanen met gigantische kammen en wat konijntjes zijn.

Kortom een fijne plek waar je (gratis) rond mag scharrelen, een hapje kunt eten en even rond kunt rennen.
Waar gaan jullie graag heen?

Een gedachte over “Geitenboerderij

  1. Wij hebben hier ook een soort geitenboerderij, het Geertje. Mooi dat jij zegt dat het lammeren tijd is 😉 dan gaan we daar ook weer eens een uitje naar toe plannen. Maar eigenlijk klinkt het precies hetzelfde als bij ons 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s