Zeg… zou u van mijn kind af willen blijven?

Echt Lies

Wat is dat toch? Waarom moeten oudere mensen altijd aan je kind zitten?
Op straat. In de bieb. De supermarkt. Overal is er wel iemand die haar in haar wang knijpt. Of als ze huilt keihard een liedje gaat zingen. En dan zeggen: zie je wel nu is ze stil. Ze verveelt zich gewoon… Nee mijn kind is boos omdat ze NU geen koek kreeg. En ze is nu stil omdat ze u zo raar vind. Niet omdat ze het leuk vind. Ze lacht toch niet?
Of van die mensen die haar jas even recht trekken. Of haar haar even aait…
En pas was er zelfs iemand die haar half uit de wagen trok zodat ze even op de toeter van de scootmobiel kon drukken. Want dat vond ze vast leuk.  Waarom toch?

Kijk ik snap best dat kinderen leuk zijn. Vind ik ook.  Maar ik neem toch aan dat de ander het ook niet fijn vind als ik zijn jas even recht zou trekken. Of keihard een liedje ging zingen omdat u ruzie heeft met uw man?

Ik erger me er groen en geel aan. En polletje trouwens ook. Huilen doet ze niet maar ze kijkt me in zulke situaties echt aan van maaaaahaaa ze doen het weer! En op mijn subtiel bedoelde ach laat haar maar ik lach ook niet altijd reageren ze vaak niet. Of ze proberen het nog eens.

Net zo erg vind ik de mensen die vinden dat een kind altijd moet lachen. Wat kijk je boos! Lach nou toch eens. Lachen is bij polletje alleen bij bekende gratis. Bij andere of in drukke situaties kijkt ze liever even de kat uit de boom.

En echt ik snap dat 99% van deze mensen niks kwaads in de zin hebben. Maar van mij hoeft het niet. Dat u een praatje tegen mijn kind maakt prima. Gezellig juist en vast ook goed voor de spraaktwikkeling en het sociaal worden.  En dat u haar net zoals alle andere kindjes op de aardbol een leuk meisje vind snap ik ook. Maar trek haar alsjeblieft niet ongevraagd half uit de wagen, zit niet zomaar aan haar gezicht, en  eis ook geen lachje.
Afgesproken?

image

4 gedachtes over “Zeg… zou u van mijn kind af willen blijven?

 1. Oh, ik kan daar zo boos om worden. In de Jumbo wreef een vrouw bij Viev over haar gezicht. Kevin zei: ik vind het niet fijn dat u aan haar zit. Zegt die vrouw: Ja maar ze lacht toch. En vervolgens doet ze het gewoon weer… De stoom kwam echt uit m’n oren…

  Like

 2. Bij Aaron pakte iemand in de supermarkt zijn speen en stopte die in zijn mond omdat hij huilde. Ik kan veel hebben, maar dat vind ik toch echt veel te ver gaan!
  Of de mevrouw van de supermarkt die (de drie keer dat hij gehuild heeft in de supermarkt) elke keer met mij wilde praten over waarom zij dacht dat hij huilde en wat ik moest doen. En elke keer zat zij ernaast 😉 H

  Like

 3. Ha ha, heel herkenbaar, iedereen zit altijd aan Wessel’s krullen. Meestal trekt hij zijn hoofd weg maar dat is blijkbaar voor mensen geen duidelijk signaal….. Ik heb er eens een column over geschreven omdat mensen dit ook bij puppy’s doen, als je met een pup over straat loopt dan zit ook iedereen er ongevraagd aan ook al vindt de pup dat niet leuk/superspannend. Als ie dan hapt dan is het een rotpup…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s