Foto’s archiveren, verwerken en afdrukken

Ohdoejijdatzo!

Je kent het vast wel. 2038202 duizend foto’s op je telefoon, 38382 op je camera, 3892 van je wederhelft, en dan ook nog een flink aantal van familie, vrienden en andere mensen die dicht om je heen staan.
En dan zoek je die ene foto, dat ene moment, en weet je van gekheid niet meer waar je moet zoeken.

Omdat ik erg benieuw ben hoe jullie dit doen, kan ik wel vertellen hoe wij dit doen.
Wij werken met een Loch-nas. Een extern geheugenkastjecomputergeval dat los van de computers in ons huis gestald is. Deze zetten we aan als we foto’s willen verwerken of opruimen. Zo staan de foto’s naast de locatie op de laptops en telefoons ook nog op 1 plek veiliggesteld. Op 2 harde schijven, dat mocht er eentje stuk gaan we de 2e nog als backup hebben.
Het enige dat ik hoef te doen is de foto’s in de juiste mappen op mijn laptop te zetten, de boel te synchroniseren en klaar zijn we.
Iedere maand zoek ik een verloren momentje (of neem ik gewoon een halve dag) om de camera’s telefoons en dropboxen leeg te halen. De foto’s hiervan zet ik in mappen op mijn laptop. Polletje heeft haar eigen map, die weer is onderverdeeld in jaartallen, en die zijn weer onderverdeeld in maanden. Iedere vakantie, elk groter uitstapje, de kinderboerderij verdwijnt tussen het geheel, een pretpark krijgt een eigen map.
Als de foto’s in de juiste mappen staan selecteer ik direct foto’s van heel de maand voor in Polletje haar jaarboek. Ze krijgt van ons ieder jaar een fotoboek net na haar verjaardag. Vanaf verjaardag tot en met de volgende.
Zo hoop ik een beetje overzicht te houden in de chaos van foto’s.

Ook maken we nog geregeld filmpjes. Die gaan in een aparte map op de server, niet op onze laptops, dat nam zoveel ruimte in beslag. Wat we daarmee gaan doen moeten we nog even bedenken. Bewaren doen we ze sowieso!
Wat doe jij met je foto’s?

Een gedachte over “Foto’s archiveren, verwerken en afdrukken

  1. Wat ik met m’n foto’s doe? Naar Rinske sturen XD en als ik een foto zoek, zoek ik dan ook eerst tussen de foto’s die ik naar haar stuurde XD

    Verder houd ik juist van de chaos van foto’s. We hadden het er vanmiddag nog over. Ik heb een doos, en daarin zitten al mijn foto’s (door elkaar). Eens in de zoveel tijd komt die doos tevoorschijn en gaan we herinneringen ophalen. Oh. Weet je nog, toen… oh, dit is daar… En zo gaan we van baby foto’s van Nomi, naar de bruiloft, naar een dansfilm etc etc. Heerlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s