Heus niet verslaafd.. Of toch?

Echt Lies, Ohdoejijdatzo!

Schermen, ze zijn overal. De 3 T’s voeren hier de hoofdmoot. Telefoon, Tv, Tablet. En uiteraard de laptop nog. heel de dag staan ze bij ons in huis aan. Heel de dag zijn we verbonden met de wifi.
Facebook, instagram (hotsa.nl is ook daar te vinden) en gewoon zinloos surfen.
Domme plaatjes, grappen, filmpjes, even een artikel hier, een blogje daar, en oh heb je dat al gelezen? Wij doen er beide hard aan mee.Je kan gerust zeggen dat ik verslaafd ben aan de schermen. Het is gewoon te makkelijk om even facebook te checken, even te kijken wat een ander heeft geschreven. Maar is het nodig? Neu. Alles behalve.

Als we een dagje weg zijn, op visite zijn of zitten te eten blijven de telfoons in de broekzakken. Soms zelfs gewoon thuis. De camera gaat mee voor de foto’s. Social media is niet nodig. Dan mis ik het ook niet, dus zo verslaafd ben ik nu ook weer niet!
Maar hier in huis is het wel heel makkelijk. We hadden al regels met zijn 2en opgesteld. Geen telefoons of andere schermen tijdens het eten. Als we met Polletje bezig zijn is het ook niet nodig, en sávonds na 8 uur mag enkel de tv aan. Telefoons mogen in de reclames wel gecheckt worden. Dat werkt voor ons goed. Appjes kunnen heus even wachten, zo niet dan bellen ze maar. Want opnemen doen we dan weer wel. We raakte weer wat meer in gesprek, en keken samen tv, inplaats van beide met ons eigen ding bezig te zijn.

Administratie, mail e.d daar kiezen we voor als er niks op tv is wat ons beide boeit, of als het hard nodig is. Af en toe een schermavond is voor ons geen probleem. Emiel is nu eenmaal veel meer aan het werk dan ik, en heeft ook dingen te regelen op zijn laptop die niet tijdens werktijd kunnen.

Toch blijf ik voor mijn gevoel teveel bezig met mijn telefoon. Leg hem momenteel geregeld in de keuken, of boven. Dan prikkeld het ook minder om hem steeds te pakken. Kijken of dat werkt voor me. En anders toch maar eens wat vaker de uitknop gebruiken.

Hoe verdelen jullie je eigen schermtijd? Heb je afspraken of kun je je scherm makkelijk wegleggen?

Een gedachte over “Heus niet verslaafd.. Of toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s