Kamelenmelkerij

Echt Lies, Uitstapje

Aangezien we een weekeind in Vinkel waren, besloten we naar de kamelenmelkerij in Berlicum een bezoek te brengen. De website beloofde al veel goeds. 85 kamelen die je voor 5 euro per persoon kunt bezoeken, aaien, voeren en bekijken. Op sommige dagen organiseren ze ook safari’s en rondleidingen maar die liepen wij mis. We hebben zelf een gigantsich leuke ochtend gehad. Dus we delen dit uitstapje graag met jullie!

Het is handig om je bezoek van te voren even aan te melden. Of het echt verplicht is weet ik eigenlijk niet. Wij deden het in iedergeval wel. Bij aankomst krijg je voor 5 euro per persoon een tasje met voer, hooi en stro. Dit mag je aan de kamelen geven. Er zit informatie in de tas en je krijgt uitleg. Dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

De kamelen staan in 3 stallen. In de grootste kom je direct binnen. En ondanks dat Polletje toch echt zo’n 1,5 meter kleiner is dan de kamelen (die een schofthoogte van ruim 2 meter hebben) vond ze ze schitterend. Ze maken een flink kabaal, maar ook dat deerde haar niet. Toen ze zag dat wij ze voerde hielp ze direct mee. Keurig met gestrekte hand, en heel rustig. De kamelen vonden het maar wat interessant. Er was ons verteld dat de kamelen vanzelf weg gaan als ze je zat zijn. Dat we Polletje niet perse bij ons hoefde te houden en dat we ook niet bang hoefde te zijn dat ze ze pijn deed of iets dergelijks. En dat was ook zo. De kamelen kozen hun eigen weg. Kwamen even kijken, en als ze het zat waren gingen ze weer.

20160215_101929.jpg

De kamelen worden 2 maal daags gemolken. De melk schijnt heel goed voor je te zijn. Ook mensen met een koemelkallergie kunnen in de meeste gevallen tegen kamelenmelk. We hebben de melk geproeft, en het was niet eens vies. In het restaurant kun je allemaal producten proeven die op basis van kamelenmelk gemaakt zijn, daar hebben we voor gepast. Het was nog vroeg.
We zijn in totaal bijna een uur bij de kamelen geweest.

Het is echt dat het zo’n eind rijden is anders waren we absoluut vaker gegaan. Dus mocht je in de buurt van Berlicum zijn, ga zeker eens kijken!

20160215_103101.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s