Ga jij stemmen?

Echt Lies

Als tiener heb ik geleerd dat je gebruik moet maken van je stemrecht. Dat je er trots op mag zijn dat we (als vrouw) mogen stemmen in Nederland, dat we niet leven in een dictatuur, en dat we onze mening mogen uiten.

Toen de stemkaart voor het referendum morgen in de bus rolde dacht ik echt even huuh?
Waterschap hadden we al gehad, de landelijke verkiezingen duren nog wel even, en de gemeenteverkiezingen kwamen er ook niet aan. Wat was dit dan?
Na de envelop open te hebben gemaakt wist k het weer. Het geenstijlreferendum.
Het burgercomité dwong dit referendum in samenwerking met geenstijl af. Fijn voor ze, harstikke leuk. Maar wat moet ik ermee? Is het van mij van belang?

Ik had me er verder totaal niet in verdiept, wist niet waar het precies over ging, en al helemaal niet wat ik moest stemmen.

Op zoek naar de stemwijzer dan maar..
Tja die is er niet. De website meld dat er geen subsidie is afgegeven hiervoor omdat het subsidieplafond is bereikt. En dan te bedenken dat het jaar nog maar net begonnen is, maar goed. Dat schiet dus ook niet op.Als ik ga googlen op referendum oekraine vind ik vooral langdradige websites, met veel moeilijke taal, dure woorden en hele alinea’s die volgens mij direct geschrapt hadden kunnen worden. Ik kan er geen wijs uit.
Geenstijl zelf is duidelijk bevooroordeeld. Zij brengen vooral nieuws en meningen waar zij achter staan. Daar heb ik ook niks aan.
Tot ik na lang googlen opeens bij de verdragswijzer uit kwam. Dat bracht meer duidelijkheid.

Maar intussen moet er nog steeds gestemd worden. Wij zijn er inmiddels uit. Maar ben wel benieuwd wat jullie doen. Ga je stemmen? Waarom wel/niet? En wat vind jij?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s