Uit eten met je kind

Echt Lies

Wij gingen al niet zoveel uit eten, maar zo nu en dan vonden we het wel lekker om niet te koken, op te ruimen en de vaatwasser vol te zetten.
Sinds polletje er is is dit wel een beetje veranderd. We gaan nog wat minder vaak. En zoeken ook de gelegenheid erop uit om te gaan eten. Geen sterren restaurants, dure aangelegenheden of hoogstandjes voor ons. Dat hoefde voor ons al niet zo, dus in dat opzicht is er weinig veranderd.

Wat we nu wel doen? Wij zijn van mening dat je echt meer kan bezoeken met je kind dan enkel de snackbar. Uiteraard moet je het ook treffen met je kind, moet je kind een goede dag hebben, en is het fijn als je geen uren hoeft te wachten.
Shusi/chinees, restaurants zoals de beren, pannekoekenrestaurants en eetcafe’s zijn sowieso uitermate geschikt. Maar ervaring leert dat ze als ze een beetje in de loop zit, wat te zien en te doen heeft, het sowieso wel goed gaat.

Vorige week waren we met 5 vrienden en onze in totaal 3 kinderen bij de All you can eat japanner. Shusi, bami, garnalen, de kinderen eten het graag. De japanner was echter wat minder voorbereid op onze komst. Ondanks dat we reseveerde inclusief kinderstoelen stonden ze niet klaar. Uiteindelijk kregen we een tafel waarbij de enige mogelijkheid wasa om de 3 kinderen naast elkaar op de kop te zetten. We hadden een bank om de tafel heen en geen andere stoelen, dus het kindje in het midden zat met begeleiding op afstand te eten.
De kinderen kregen geen bordjes, en pas normaal bestek toen het 2 keer gevraagd was. En voor 3 kinderen 1  mes was ook niet al te ruim. Maar met de schaaltjes van de rijst, en de dekseltjes van de andere gerechten redde we ons ook wel. De japanner kreeg echter een rolberoeerte toen ik ‘wat’ gevallen rijst van de grond raapte met een servet. Ze kwam vanachter de bar naar me toe gesjeesd of ik dat niet wilde doen. Zij ruimde het wel op. Zij had veger en blik. Mijn antwoord dat ik het evt wel zelf wilde doen omdat onze kinderen er zo’n troep van maakte werd weggewimpeld. Gaat u zitten mevrouw Mevlouw!
Toen we ook nog vroegen of er 1 glas kon blijven staan omdat 1 van de kinderen daar zo lief uit dronk antwoordde ze geschrokken datze niet wist of dat wel verantwoord was. Nou we zitten ernaast, letten echt op, en komt goed.
De kinderen hebben de japanner arm gegeten (ze aten gratis) en hebben zich prima vermaakt. Wij aten heerlijk en hadden het gezellig. En de japanner? Die zal zich wel afvragen wat voor normen en waarde we onze kinderen hier in Nederland meegeven.

Nog wat tips:
Wij laten polletje haar hoofdmenu tegelijkertijd serveren met ons voorgerecht.Of gewoon geen voorgerecht nemen, scheelt weer wat frustratie.
Een mandje met brood bestellen en haar daar nog eventjes mee bezig houden is altijd handig, al eet ze dan wel minder van haar hoofdgerecht.
Een ‘dievenbordje’ bestellen en met ons mee laten eten werkt ook goed nu ze nog geen volledige maaltijd op kan. Wat extra frietjes bestellen en klaar ben je.
Wat speelgoed waar ze concentratie voor nodig hebben meenemen.
Tussen de gangen door eventjes buiten rond rennen.
En verder natuurlijk vooral niet te druk maken. Uiteindelijk loopt het altijd wel los!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s