Suikergoed en Marsepein

Echt Lies

Op instagram deelde een moeder haar ‘goedgelopen’ cadeautjes voor de avondvierdaagse.
Een klein zakje snoep met daaraan een label met toepasselijke tekst. Zelf gemaakt, en inmiddels ook te bestellen.
Eronder een stroom aan reacties. Waarom snoep, er zijn zoveel gezondere opties, waarom vergif geven? is een van de reacties.
Mij verbaasd het, want waarom zou je een kind geen snoep mogen geven als het je eigen kind is? En waarom zou je jou mening en manier van opvoeden opdringen bij een ander, en dan ook nog op zo’n afkeurende manier?

Waarom andere moeders bang maken, of vertellen dat jou dieet echt de beste is. Fijn als je ervaringen wilt delen, maar moet dat ongevraagd? Deze moeder deed onwijs haar best op haar traktaties, is dat niet gewoon een compliment waard, is het niet tof dat ze uberhaubt aan haar kinderen denkt en zelf iets voor ze maakt, en dan ook nog besluit het te verkopen voor de wat minder creatieve moeders. Waarom mag haar kind niet gewoon een snoepje als het 4 dagen 5 kilometer per avond liep. Of als ik als ouder dat goed voor haar acht. Of als ik gewoon vind dat het mag, ook al is dat in mijn mening iedere dag?

Sowieso wemelt het op de social media momenteel van de healthyfood trends. (vergeet vooral de # niet)  Vooral Instagram toont in mijn zoekfeed enkel gezonde maaltijden, slanke meiden in de weer met gewichten en sportscholen, veel sportscholen en kinderen met groentesmooties met tarwegras als ontbijt. Je bent echt niet hip als je enkel stampot en brood eet.
Uiteraard moet iedereen dit lekker zelf weten, en als jij er gelukkig van wordt, vooral volhouden! Maar waarom zou ik mijn kind geen boterham met stroop mogen geven? Waarom moet een ander bepalen voor mij dat iets ongezond zou kunnen zijn. De overheid doet hier ook al een poging voor, met alle beterekeuze merken. Beetje jammer dat mijn supermarkt, waar ze weinig tot geen A merken verkopen hier dus niet aan mee doet. Aan de andere kant, jammer? Ik weet prima zelf in te schatten wat ik gezond vind voor Polletje en wat niet. Geld voor mezelf trouwens ook.

En zo komt het dat polletje wel eens een frikandel krijgt, of een ijsje, of sap. Ontbijt met brood en appelstroop, of soms zelfs een beetje hagelslag. Moet het AMK nu gebeld worden? Nee hoor, ze eet ook fruit, drinkt water en eet yoghurt. Maar dat is in de ogen van sommige ook erg slecht.

Lieve mammabrigade, kunnen we elkaar misschien vrij laten in de opvoeding, zelf laten bepalen wat je  goed vind voor je kind, en onze meningen vooral voor ons houden. Dan kan mijn kind genieten van haar ijsje, en jou kind van het geen dat jij hem/haar graag zou geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s