Loedermoeder

Echt Lies

Soms, heel regelmatig af en toe ben ik een loedermoeder.
Een # die rondgaat op instagram en waar ik vaak hard om moet lachen.
Er is een website, en inmiddels zelfs truien en weet ik het wat voor spul met de tekst loedermoeder erop. Het staat voor moeders die hun best doen alles perfect te doen maar daarin regelmatig hopeloos falen.

Moeders die het zo nu en dan wel best vinden als hun kind chips eet als ontbijt, of als ze 2 verschillende sokken aan hebben, of als ze de hele dag in pyama lopen.
Kortom moeders die het zo nu en dan wel best vinden, de boel de boel laten en hun kinderen gewoonweg even hun zin geven om geschreeuw en gekrijs te voorkomen.
Maar zijn we feitelijk niet allemaal loedermoeders?

Ook polletje eet wel eens 2 keer achter elkaar een krentebol als ontbijt omdat ze niks anders wil. Ze loopt 9 van de 10 keer zonder sokken, gewoonweg omdat ze ze niet aanhoud, en ik het wel best vind.
Ik vergat vorige week een bakje chips op te ruimen, polletje rook dit vroeg in de ochtend feilloos en ‘ontbeet’ dus met chips. Naja 2 stukjes, en daarna gewoon een boterham. Maar de gemiddelde blogger zal ervan maken dat haar kind met chips ontbeet.
Ik doe ook wel eens de was niet, vergeet wel eens een luier op te ruimen (vouw ze wel netjes dicht, wees niet bang) en stof ook niet iedere 2 dagen.
Polletje kijkt ook tv zodat ik even rustig kan koken, en ze gaat ook wel eens naar de opvang, net wat eerder dan mijn dienst begint zodat ik nog eventjes rustig op de bank kan zitten.

Maar doen we dat niet allemaal? Zijn we niet allemaal druk, bezig en vooral niet perfect? Maakt dat me een loedermoeder? Nee, ik denk van niet, ik denk dat ik gewoon mezelf ben, een moeder die hard haar best doet, maar het soms ook allemaal wel best vind, en haar kind naast veel liefde ook even haar zin geeft.

Ben ik soms bewust een loedermoeder? Zeker. Zo nu en dan is het gewoon nodig om de boel de boel te laten en krijsende kinderen te voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s