Fluus, Doosje, of gewoon gewoon

Echt Lies

Polletje begint langzaam te praten. En zich bewust te worden van haar lijf. Haar navel is rete interessant, de onze ook. Waar zit je buik, je been en wat zijn je billen?
Heb je 1 voet of 2 en welke vinger zit waar? Wat is je duim, en waar zit je wang? En als je je billen na het plassen moet poetsen waarom doe je dat aan de voorkant terwijl je billen aan de achterkant zitten.

Beetje gek onderwerp misschien, maar dacht kan het hier vast wel delen. Denk ik šŸ˜‰

Dus besloten wij te vertellen dat we haar vagina nog schoon moesten maken. Maar om me heen hoor ik allerlei andere woorden. En ik vroeg me ineens af waarom?
Is het raar dat een kind van 2 (al zegt ze het nu nog niet) vagina zegt? Waarom is doosje, poesje, fluus, poenie of voorbillen beter dan vagina? Is vagina te volwassen? Of mag ze niet weten wat dat is? En waarom dan niet?
Waarom is een piemel een plasser? En waarom noemen we borsten opeens borstjes als we het tegen kinderen hebben?

Is het dat als je bij de kassa staat en je kind zich ineens afvraagt waarom pappa een piemel heeft en mamma niet dat heel de rij niet mee kan genieten? Maar weet niet ook iedereen wat een plasser is?
Is het vanuit preutsheid vanuit jezelf, en vind je het raar om hierover te praten?
Ik ben behoorlijk vrij opgevoed. Alles is altijd bespreekbaar geweest, en ik kan me eigenlijk niet herinneren hoe mijn ouders dit benoemde naar mij toe.

Ik vraag het me oprecht af, en vraag me vooral af hoe jullie de intiemere lichaamsdelen benoemen naar je kind toe. En ook waarom. Geen aanval, echt interesse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s