Kleine polletjes worden groot.

Echt Lies

2 jaar geleden waren we rond dit tijdstip al ruim 12 uur de trotse ouders van Polletje.
9 maanden lang hadden we haar Keessie genoemd, en ik heb de eerste uren na haar geboorte haar stug zo genoemd. Tot de verpleegkundige zo hard begon te lachen daarom dat ze dreigde om Polletje officieel als Keessie in te schrijven. Vanaf dat moment ben ik haar toch maar bij haar officiele naam gaan noemen.

Het eerste jaar was geweldig, ze leerde kruipen, lachen, eten en alles wat een een jarige leert. We genoten intens. Van een klein hummeltje die enkel stil lag in de box naar een dreumes die verwonderd om zich heen keek.

Het 2e jaar was nog mooier. Inmiddels drukt ze zich ook mondeling uit, kan ze lopen, rennen, zingen en eet ze de oren van ons hoofd. Ze geeft goed aan wat ze wel en niet wil, probeert nieuwe dingen, legt contacten en viert alle dagen feest.
Ze speelt rollenspellen, geeft de kat van de buurman liefdevol een zoen, zwaait naar alle bussen, benoemd ieder vliegtuig dat over vliegt, en kookt verwoed eten in haar stapeltorens.

En nu is ze alweer 2. Het is zo cliche maar wat gaat de tijd toch snel!
Konden we hem maar stoppen, eeuwig genieten van haar onverstaanbare gebrabbel, verwonderen over de dingen die ze snapt, kroelen als ze moe is. (wat je denkt toch niet dat ze anders bij je komt zitten) haar kriebelen in haar kippennekkie en haar kietelen op haar buik. Maar wat is het ook geweldig om haar op te zien groeien, om haar nieuwe dingen te leren. En haar iedere dag weer een klein beetje groter te zien worden.

Lief polletje blijf alsjeblieft je onschuldige ik!
We zijn zo benieuwd wat het komende jaar ons weer brengen gaat!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s