Nachtelijke avonturen

Echt Lies

22:24 Wij maken ons op om naar bed te gaan. Polletje sliep vanmiddag niet doordat ze moest huilen. Oorzaak onbekend. Prima kind slaap je niet.

22:35 Polletje hoest en kucht.

22;55 Het hoesten wordt steeds erger. Ze blijft erin hangen. Ik overleg met emiel en ga haar en pufje en neusspray geven.

22:56 Ze ligt op haar buik begraven in de knuffels. Dat is lastig puffen. Ik draai haar voorzichtig. Normaal accepteert ze de pufkap prima maar nu raakt ze volledig in paniek. Ze gaat nog harder hoesten en lijkt slecht lucht re krijgen.
ik zet haar overeind. Neem haar op schoot.  Maar dat baat niet.  Even samen uit de kamer dan maar. Op naar ons bed. Even rustig worden.

23:10 Polletje haalt eindelijk weer normaal adem. Op naar je eigen bed meid! Eenmaal daar weer direct paniek. Lampje op de overloop aan een ik zing nog maar eens een liedje. En geef voor de zekerheid pcm.

23:12 ooh ja zere tanden. Dat zou ook nog kunnen. Waar is de dentonix. Bah dat flesje lekte. Alles kleeft. Auwww! Niet bijten! Er is wel weer een kies door.

23:17 Soft kitty warm kitty little ball of fur…. Happy kitty sleepy kitty purr purrr purrrr…. Soooooft kitty…..

23:20 Ik sluip de kamer uit. Alarm! Mama vertrekt weer!

23:30 Ik ga weer kijken. Ze staat rechtop in bed te wijzen naar de deur. Die! Die! Die! En maar huilen.

23:31 Zou ze honger hebben? Ik haal en boterham. Die vliegt direct door haar bed. Als ik haar neerleg staat ze direct op. En intussen blijft ze gillen. Wat ik ook doe.

23:35 Op de gang.  Soft kitty warm kitty little ball of fur…. Happy kitty sleepy kitty purr purrr purrrr…. Soooooft kitty…..IN DE MAAAANESCHIJN IN DE MAAAAAAANESCHIJN

23:40 iiieeeeee uuuuuu muuuuuuuuuuuuuuuuu die die!

23:45 Wat is er dan meisje? Kon je het maar zeggen. DIE DIE! Wat wil je dan? Ik haal polletje uit bed. Ze wijst naar haar kast. Trekt m open en grist er wat kleding uit. Die die! Richting het aankleedkussen.

23:46 Zou ze denken dat het al dag is. Is ze daarom zo van slag? Ik neem haar mee richting onze slaapkamer. Laat haar zien dat wij gaan slapen. Het huilen stopt eindelijk.

23:55 Moet ze niet weer naar haar eigen bed? Emiel brengt haar weer naar haar kamer. Doet zijn naar bed breng ritueel opnieuw. En zowaar… het blijft stil.

00:09 maaaaammmaaa uuuhhhhwwwaaa nee hè? Oh nee ze is nu weer stil.

00:10 ieuuw allemaal broodkruim in bed.

Zo zie je maar. Ook kinderen die normaal van 20 tot 7.30 slapen zetten de boel wel eens op zijn kop. Lastig omdat ze niet kunnen vertellen wat er nu mis is. Wat doe jij in zo’n geval?