Waterpokken

Echt Lies

Vorige week haalde ik pollie uit bed en zag ik 2 vlekjes in haar gezicht. Bij het verschonen van haar luier zag ik er nog wat, en nadere inspectie vertelde me dat ze 17 pokken had.
Een dag later zin we maar gestopt met tellen. Pollie heeft de pokken!

Waar het begon met wat vlekjes waren het wat later al blazen. En nog wat later donkerrode vlekken, sommige met, sommige zonder korst. Op haar buik,  gezicht armen, benen en in haar haar.
En alhoewel ze er helemaal onder zit, lijkt ze enkel een korter lontje te hebben. Geen extreme jeuk, geen koorts, ze eet en drinkt  goed en lang leve de romper, want ze zit er nu ook haast niet aan.

We smeren ons helemaal suf. Kidsclin schuim toen de blazen nog open en nat waren. En nu ze ingedroogd zijn VSM Calendulan emulsie. En onze ervaring is dat beide varianten doen wat ze beloven. Ze heeft geen ontstoken blaasjes gehad, en ze drogen nu netjes en zonder al teveel jeuk in. Dat ze er nog steeds uitziet als een meisje die zoveel stracciatellavla of ijs had dat ze er zelf ook vlekjes van kreeg. Gespikkeld en gespokkeld is ze.

Omdat we lazen dat havermout in bad ook helpt doen we nu al een paar dagen havermout in een sokkennetje, (die hebben een rits, dat voorkomt dat de havermout door het hele bad drijft). Het zou de huid verzachten en de jeuk te verminderen. Of het echt zo is weet ik niet, maar ach, ze vind het niet verkeerd, en kwaad kan het niet.

Kortom, wij smeren voorlopig nog even door. En hopen dat ze geen littekens over houd.
Hadden jullie kinderen al waterpokken? Waren ze er erg ziek van? Wat deed jij eraan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s