Recensies

Echt Lies

Toen we in Duitsland op vakantie waren en een restaurant zochten keken we op internet, zochten de plek met een hoop goede recensies en gingen erheen.
Ons beseffende dat het om deze reden best handig voor een ander kan zijn als je een recensie achterlaat ergens op het wereld wijde web.
Toch doen we het zelf zelden of nooit. Enkel als  we iets bestelde en een mailtje krijgen of we een mening willen achterlaten.

En de recensie die ik eens achter liet op Facebook aan een supermarkt hier in de buurt werd niet heel hartelijk ontvangen. Bekende van me werden aangesproken op mijn bericht, terwijl ik er ook niets aan kon doen dat ik een herhaalde negatieve ervaring had. En als ik ze er in de winkel op aansprak kreeg ik alleen een sorry, maar een oplossing kwam er niet. Mijn bericht op facebook bracht wel een oplossing, ondanks dat het bericht zelf niet in dank werd afgenomen. Waarschijnlijk werd de situatie opgelost omdat heel Nederland mee kon lezen, de recensies zijn immers openbaar.

Sommige vonden het raar dat ik zo had gehandeld. Andere de normaalste zaak van de wereld. Maar waarom zou ik wel een recensie van een goed restaurant achterlaten en niet van een falende supermarkt? Een recensie is in mijn ogen niet bedoeld om de boel af te kraken, maar wel om opbouwende feedback te geven en samen tot een eventuele oplossing te komen.

Na onze ervaring dat Tina’s Pizza in Idar Oberstein echt een super fijne Pizzaria was (ondanks de naam) besloot ik vaker recensies achter te laten. Sterren en waarderingen te geven en mijn mening achter te laten. Of we nu iets op het internet kochten, een nieuwe winkel uitprobeerde of een boek lazen. Het kan voor andere best nuttig zijn te weten wat jij ervan vond.

Geef jij recensies? En waar? Kijk je er zelf naar als je iets koopt of boekt?

Een gedachte over “Recensies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s