Beter verwend dan verwaarloosd… toch?

Echt Lies

Beter verwend dan verwaarloosd zeggen ze wel eens. Ik geloof dat die vlieger bij ons ook opgaat.
Ons huis is een half kinderdagverblijf. Een brandweerkazerne tentje, wat poppen, een poppenwagen, 3 bakken speelgoed en wat losse zooi. Er staat genoeg om mee te spelen. Iets wat polletje ook graag doet. Het speelgoed zwerft vaak overal.

Eventjes de pop alle hoeken van de kamer laten zien, thee zetten met haar theeservies, en een puzzel maken. Mamma moet nog eventjes de knuffel zijn trui uit doen, en de blokjes kun je ook gebruiken om mee te trommelen.
Heerlijk vind ik het. Daarna nog even rollen met de bal, fruit eten terwijl je een drumconcert geeft en naar bed.

En ja, dat levert wat zooi op zo nu en dan. Maar gooi het s’avonds allemaal in de bakken en het is weer weg. Per dag trekken we 1 of 2 bakken open. De dag erop gaan er weer andere bakken open.
Soms gaat ze zelf op zoek naar een specifiek stuk speelgoed. Soms kijkt ze niet verder dan wat er ligt.
Soms moeten we dagen blokkentorens bouwen om weer om te gooien, en soms heeft ze niet meer nodig dan 2 trommelstokken.

Zelf hou ik enorm van houten speelgoed, maar dat is ook best wel enorm duur. Plastic hebben we dus ook. En herriespeelgoed. Want ja, zij speelt daar wel graag mee.

En gelukkig zit er een uit knop op. Maar we proberen het herriespeelgoed wel te beperken. Duplo is onze grote favoriet. Ze kreeg niet voor niets een Duplotrein voor haar verjaardag. We spelen er op zondag vaak samen mee.

En zelf vind ze het schitterend om met de auto’s heen en weer te rijden of met de beestjes rond te wandelen. En torens omgooien blijft ook leuk. Ook goedkope prulletjes doen het goed. De pop heeft een flesje van 50 cent inclusief echte melk die op gaat, Polletje vind het geweldig.

Je kunt wel stellen dat mijn huis zo nu en dan dus vol met speelgoed ligt. Maar wanneer is het nu teveel? Ik zou het niet weten.  Wat ik wel weet is dat Polletje heerlijk speelt met haar speelgoed. En of het nu nieuw of van marktplaats of de koopjeshoek komt, haar maakt het niets uit. In de praktijk komt het er dus op neer dat we veel van de koopjeshoek halen. En soms er ook weer wat opzetten.  Ook verdwijnd er soms opeens speelgoed. Zo raar…
Dan duikt het na een maand opeens boven weer op. Dan mag het weer mee naar beneden.

We proberen zo het aanbod een beetje te varieren. Zelf heb ik het gevoel dat Polletje niet teveel speelgoed heeft.
Dat ze veel heeft is duidelijk, maar teveel? Andere denken daar soms anders over. Koop je nu alweer wat? Waar ga je het laten? En heeft ze nog niet genoeg dan? Joh laat me, zolang ik haar stimuleer in haar spel, en ze niet omkomt in het speelgoed, en wij het kunnen betalen dan is het toch prima?

Of vinden jullie van niet? Ben erg benieuwd!
Heeft jou kind (te) veel speelgoed? En waar spelen ze graag mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s