Supermarktmaffia.

Echt Lies

Je kent het wel, dingen waarvan je denkt,als mijn kind dat maar niet doet.
Pesten, andere pijn doen, je kent het wel.
Een van de dingen die Pollie later niet mag bedacht ik me vandaag.

Ik moest een pakje op halen bij de supermarkt op de hoek van de straat. De supermarkt die bekend is van de spaaractie met Angrybirds.
Met Polletje op haar loopfiets en met tas togen we richting de supermarkt. Ik was de bocht nog niet om we zagen dat er een hele horde aan kindjes voor de deuren stond. Polletje riep blij kindjuu! En schakelde door op haar fietsje. In sneltreinvaart stonden we achter een horde kinderen. Voor de deur kan je het niet noemen want we konden er niet door. Een kindje of 30 in de leeftijd 5 tot 12 stond voor de deur. Verzameld achter een rolcontainer die was neergelegd als dranghek. Niet dat het hielp, want ze zaten erop, ernaast en soms stonden ze erin.
Zodra ze halverwege de supermarkt iemand op weg naar buiten zagen komen begon heel de meute te schreeuwen. HEEFTUNOGENGRIEBURDS? ENGRIEBURDS! IK HEB NOG HELUMAAL NIKS!
Druk als ze waren lieten ze niemand erdoor. Mensen die buiten kwamen een een poging deden hun angrybirds weg te geven werden bijna aangevallen. Ze hadden beter oordopjes kunnen uitdelen in de supermarkt.
Sommige gaven hun zakjes aan de dichtbijzijnde handjes, waarop andere weer begonnen te gillen. Of nog erger, ze werden boos op de klant, ‘ik zei toch dat ik nog niks had!’
Een jongetje dat zijn buit op straat uit stalde om te kijken of hij dubbele had om weg te geven begon te huilen, andere pakte zijn niet dubbele poppetjes gewoon af.
Verbaast keken Polletje en ik toe, laveerde ons erdoorheen en keken van een afstandje eens.

Ongelofelijk, denk dat veel van de ouders niet eens weten dat hun kind daar staat, laat staan dat ze er wat aan kunnen doen. Maar mocht ik Polletje over een jaar of 5 daar zo aantreffen haal ik haar weg en tracht ik haar te leren dat je ook netjes kan vragen of je iets hebben mag. Aan bijvoorbeeld de buren of opa en oma. Vraag me sowieso af of er veel gespeeld zal worden met de weggegeven speelgoedjes.

Benieuwd hoe jullie supermarkt met dit soort dingen omgaat, en wat jij ervan vind!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s