Beste terrorist

Echt Lies

Beste terrorist.

Waarom toch? Waarom?
Waarom moesten al die mensen dood? Besef je je niet dat er van al deze mensen gehouden wordt? Dat er in vele huizen gerouwd zal worden om de verloren persoon?
Dat er kinderen zullen opgroeien met een  ouder minder, dat er misschien ouders hebben moeten zien hoe hun kind overleed? Dat er mensen trauma’s hebben van alle ellende die ze zagen?

Dat jou ouders nu zonder hun kind verder moeten? Dat zij misschien nooit zullen begrijpen wat er in je om ging.Dat je vrienden zich afvragen welke hersenkronkel ze gemist hebben bij je, dat ze zich afvragen of ze je tegen hadden kunnen houden? Was er niemand die je van deze waangedachtes af kon helpen?
Zie je niet dat er ook van jou gehouden werd? Dat jou vader en moeder ook boven jou wieg  gehangen hebben, verwonderend over het leven dat ze hadden gekregen? Zich afvragend  wat er van je worden ging. Misschien werd je wel zakenman, verpleegkundige, of astronaut.
Ze hebben je vast met liefde leren lopen en praten, leren lezen, schrijven en vertellen.
Niet wetend welke boodschap je later ‘als je groot bent’ zal gaan verkondigen.

Angst zaai je, en haat. Is het je daar om te doen? Is het je erom te doen dat je landgenoten amper over straat kunnen? Ze worden scheef aangekeken, mensen zijn bang van ze, zouden ze ook een bom bij zich hebben? Er zijn mensen die dolgraag in ons land komen wonen, maar ook zij worden inmiddels weggekeken, ook over hen wordt gedacht dat ze bommen bij zich hebben? Is dat je doel?

Wilde je misschien niet meer leven? Ben je geschrokken van alle liefde om je heen? Of is het je echt om de 99 maagden te doen? Maar waarom moest je dan zoveel mensen met je meenemen? Kun je dat dan niet beter op een andere manier aanpakken?
Was het erom te doen dat je maatje gepakt is? Die eerder al aanslagen bedacht? Of is het je ergens anders om te doen?

Ik zal je echter nooit begrijpen, hoeveel brieven ik je ook zou schrijven. Wij proberen Polletje te leren dat we van haar houden. Dat andere mensen zijn om van te houden. Dat iedereen anders is, maar allemaal even mooi. Dat de wereld zoveel moois kent. Mooie steden, natuur, mooie mensen, acties, daden en gebeurtenissen.
Voor nu kan ik alleen maar dankbaar zijn dat mijn kind er niets van mee krijgt. Dat ze lekker ligt te slapen, en dat we straks fijn gaan fietsen.

Ik zou het jou ook zo graag laten zien meneer de terrorist. Ik zou je laten zien dat de moestuintjes beginnen te groeien, dat er lammetjes geboren worden. Dat de  zon iedere  dag weer op komt, dat mijn kind zoveel nieuwe dingen leert momenteel, en dat de wereld vol gezelligheid kan zijn.

Wees welkom meneer de terrorist, om de wereld eens door onze ogen te bekijken. En om te leren dat de wereld echt veel mooier is zonder bommen en granaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s